Ik ervaar er ontzettend veel plezier in om van een kind de puzzelstukjes in elkaar te passen, zodat ik kan begrijpen wat het nodig heeft om de beste versie van zichzelf te worden. Het is mijn missie om een veilige leeromgeving te creëren waarbij plezier in beweging centraal staat. Door het analyseren van kinderen vanuit het perspectief van prikkelverwerking is mijn begeleiding gericht op het meer in verbinding komen met lichaam en gevoelens. Mijn interesse in prikkelverwerking heb ik verder verdiept met een opleiding in reflexintegratie. Om mijn begeleidingsvormen te verbreden en omdat het een leuke, alternatieve spelenderwijze insteek biedt heb ik een opleiding tot kinderyoga docent gedaan.
Wanneer kan jij bij mij terecht? In elke levensfase, van baby, dreumes, peuter/kleuter, basisschool tot puber.
Zuigelingen:
Voorkeurshouding en/of afplatting van de schedel, overstrekken, onrust of overmatig huilen, moeite met buikligging of vertraging in de motorische ontwikkeling.
2-4 jaar:
Achterblijven qua motoriek, bv. niet gaan kruipen, niet gaan loslopen, veelvuldig vallen bij het lopen/rennen of houterig bewegen, langdurig op de tenen blijven lopen, angstig zijn in het bewegen of zelfstandig aan- en uitkleden.
4-12 jaar:
Moeite in de fijne motoriek bv. knutselen, tekenen of knippen, geen voorkeurshand hebben en wisselen van hand.
Schrijfproblematiek bv. niet leesbaar schrijven, moeite met de letters aanleren, letters en cijfers spiegelen en schrijfkramp.
In de grove motoriek bv. moeite in het meekomen bij de gym of angstig zijn in de speeltuin of in hoogtes, moeite met het leren fietsen of zwemmen.
In de prikkelverwerking bv. moeite hebben met concentreren in de klas, veel wiebelen en friemelen, snel boos worden of angsten hebben.
Voor al uw vragen en zorgen over uw kind kunt u bij haar terecht. Zij heeft zich gespecialiseerd in reflextherapie en sensorische integratie, behandelingen worden uit de basisverzekering vergoed, zonder aanspraak van het eigen risico. Onze praktijk heeft contracten met Zorg en Zekerheid, DSW en Caresq.
Wij bieden met Fysio Yoga een bewegingsvorm aan, waarbij Yoga oefeningen, ontspanning en bewustwording bij elkaar komen. Yoga focust zich op het soepeler maken van onze gewrichten en het bewust worden van ons lichaam en adem.
Dit heeft effect op het bindweefsel waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Zo kan er meer flexibiliteit en ontspanning in het lichaam komen. Fysio Yoga heeft raakvlakken met yoga, haptonomie en mindfullness en kan ingezet worden als ondersteuning van een fysiotherapeutische behandeling, arbeidsre-integratie of revalidatie.
In ons drukke alledaagse leven is het bijna een must om ook de stilte te vinden in jezelf. Door bewust je aandacht in het hier en nu naar je lichaam te brengen en je aandacht te focussen in het moment, kan je meer in balans komen.
• Fysio Yoga wordt gegeven in kleine groepen met persoonlijke aandacht, door een van onze ervaren yoga docenten. Deze docenten stemmen de fysioyoga samen met de fysiotherapeut af op uw persoonlijke behoeften en gestelde doelen.
• Het is geschikt voor mensen met spier-en gewrichtsklachten, chronische pijnklachten, burn-out, fibromyalgie, rheuma, MS, kanker, spanningsklachten, slaapproblemen en soortgelijke klachten.
• Er wordt altijd rekening gehouden met ieders bewegingsmogelijkheden en de eventuele beperkingen daarvan.
• Vergoeding in overleg.
• Fysio Yoga wordt ook als preventieve cursus door Zorg en Zekerheid wordt vergoed. Men betaalt dan 105,00 euro voor tien lessen, of 200,00 voor 20 lessen en afhankelijk van het aanvullende pakket dat men heeft wordt een percentage vergoed, dat kan oplopen tot 75%.
Yoga docenten zijn:
Jan Verloop, Elvira Pronk
Voor meer informatie kun je terecht bij Elvira Pronk. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bekkenfysiotherapie is fysiotherapie bij bekkenklachten zoals:
• ongewild verlies van urine en/of ontlasting;
• niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten;
• moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;
• verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen;
• pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
• pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
• begeleiding bij operaties in de onderbuik;
• bekkenpijn in de periode rond en na de zwangerschap en bevalling;
• begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling.
De zorgverzekeraar vergoedt de bekkenfysiotherapeutische behandeling over het algemeen als u voor fysiotherapie verzekerd bent met een aanvullende verzekering.
De behandeling van urineverlies wordt vergoed uit de basisverzekering voor 9 behandelingen, bij sommige zorgverzekeraars is daarvoor een verwijzing van een arts of specialist naar de bekkenfysiotherapeut nodig. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Vergoedingen uit de basisverzekering maken aanspraak op uw eigen risico.
Het komt voor dat een kind niet mee kan komen op school, concentratieproblemen heeft, of dat de motoriek niet moeiteloos is. Een kind kan dan vaker vallen of zich stoten dan wenselijk is. Verstoorde reflexen kunnen hiervan een oorzaak zijn. Primaire reflexen zijn bewegingen die een baby maakt om tot ontwikkeling te komen.
Wanneer hier haperingen in ontstaan door bijvoorbeeld stress of ziekte in de zwangerschap, een niet natuurlijke bevalling met complicaties, of overvragen op school, kan dit invloed hebben op het gedrag, de motoriek en de emotieregulatie van een kind. Dit kan zich (jaren later) manifesteren in uitdagingen op allerlei gebieden.
In onze praktijk zijn meerdere fysiotherapeuten opgeleid om kinderen en volwassenen te behandelen met deze reflexintegratie. De reflexintegratie wordt vergoed wanneer het onderdeel is van een fysiotherapeutische behandeling.
Ben je geïnteresseerd , of wil je graag weten of je kind niet geïntegreerde reflexen heeft, kun je contact met ons opnemen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Reflexintegratie is ook goed in te zetten bij volwassenen, vraag gerust naar de mogelijkheden.
Fysio Yoga kids, onder begeleiding van een fysiotherapeut en yoga docente, gespecialiseerd in reflexintegratie is een beweegprogramma opgesteld dat nauw aansluit bij de ontwikkelingsfase van de deelnemende kinderen. Spelenderwijs worden de kinderen in een kleine groep uitgedaagd tot spel en bewegen om het ontwikkelen van breinsamenwerking te stimuleren, aspecten van fysiotherapie, yoga, reflexintegratie en mindfulness vormen de peilers van Fysio Yoga Kids.
Doelen hier kunnen zijn:
Moeitelozer bewegen en leren, lekkerder in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen of prikkels makkelijker kunnen verwerken, emotioneel meer in balans voelen.
Heb je interesse dan kun je contact opnemen met Elvira Pronk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zij plant dan een afspraak bij de fysiotherapeut gespecialiseerd in reflexintegratie.
Aan de hand van de intake en de hulpvraag worden de doelen gesteld. Vergoeding mogelijk in overleg.
NIA TECHNIQUE
Nia is een bewegingsprogramma dat fitness en wellness op unieke wijze samenbrengt met als doel gezondheid en welzijn te creëren voor lichaam en geest. Nia is voor iedereen; voor jong en oud met of zonder bewegings- en/of fitnesservaring.
Nia staat voor Neuro Integrative action, vertaalt de interactie die lichaam en geest met elkaar verbind. Het is een workout waarbij de helende werking van bewegen centraal staat. Elk uniek lichaam beweegt met zijn eigen grenzen. Het plezier hebben met je lichaam, jezelf en de dansgroep staat voorop als je NIA beoefent.
NIA is in 1983 ontwikkeld door Debbie Rosas in Amerika. Door blessures is zij NIA gaan ontwikkelen, waarbij alle kwaliteiten die een lichaam in zich heeft, aan bod komen. Hierbij is persoonlijk en lichamelijk bewustzijn een onderdeel van de training.
In Nia komen 9 bewegingsvormen voor welke in 3 categorieën onderverdeeld zijn:
• Dansen; modern , jazz en duncan dance
• Vechtsport; Aikido, Tai Chi en Tae Kwondo
• Helend bewegen; yoga, Alexander technique en Moshe Feldenkrais
Tijdens het dansen kan iedereen zijn eigen intensiteit van bewegen bepalen, naar behoefte en mogelijkheid. Een natuurlijk bewegend lichaam beweegt het prettigst en het best. Muziek, verbeeldingskracht en het aanspreken van de emoties dragen bij aan het stimuleren van natuurlijke impulsen. Iedereen beweegt hierdoor in verbinding met zichzelf en zijn lichaam, hoe het op dat moment goed voelt. Na de NIA les heb je een positieve energie, kracht en een blij gevoel!