­

NIANIA TECHNIQUE
Nia is een bewegingsprogramma dat fitness en wellness op unieke wijze samenbrengt met als doel gezondheid en welzijn te creëren voor lichaam en geest. Nia is voor iedereen; voor jong en oud met of zonder bewegings- en/of fitnesservaring.
Nia staat voor Neuro Integrative action, vertaalt de interactie die lichaam en geest met elkaar verbind. Het is een workout waarbij de helende werking van bewegen centraal staat. Elk uniek lichaam beweegt met zijn eigen grenzen. Het plezier hebben met je lichaam, jezelf en de dansgroep staat voorop als je NIA beoefent.
NIA is in 1983 ontwikkeld door Debbie Rosas in Amerika. Door blessures is zij NIA gaan ontwikkelen, waarbij alle kwaliteiten die een lichaam in zich heeft, aan bod komen. Hierbij is persoonlijk en lichamelijk bewustzijn een onderdeel van de training.


In Nia komen 9 bewegingsvormen voor welke in 3 categorieën onderverdeeld zijn:
• Dansen; modern , jazz en duncan dance
• Vechtsport; Aikido, Tai Chi en Tae Kwondo
• Helend bewegen; yoga, Alexander technique en Moshe Feldenkrais
Tijdens het dansen kan iedereen zijn eigen intensiteit van bewegen bepalen, naar behoefte en mogelijkheid. Een natuurlijk bewegend lichaam beweegt het prettigst en het best. Muziek, verbeeldingskracht en het aanspreken van de emoties dragen bij aan het stimuleren van natuurlijke impulsen. Iedereen beweegt hierdoor in verbinding met zichzelf en zijn lichaam, hoe het op dat moment goed voelt. Na de NIA les heb je een positieve energie, kracht en een blij gevoel!

Wanneer je vragen hebt? Kun je mij bereiken via mail
 
 
Ik ben ook bereikbaar via sms of whatsapp via nummer
 
06 -128 209 69

Houd Facebook in de gaten voor nieuwe updates.

 

­