­

Hoe kunt u helpen de verspreiding van COVID-19 te beperken?

Was uw handen voordat u naar ons toe komt en als u weer thuis bent.

Kom maximaal 5 minuten voor uw afspraak naar de praktijk.

Kom alleen naar uw afspraak, is er iemand die u brengt, wordt deze vriendelijk verzocht in de auto te wachten.

Wanneer u met uw kind komt, mag u meekomen in de behandelkamer, houd u dan wel 1,5 m afstand tot de therapeut.

Geef ons een whatsapp als u bij de voordeur staat, dan hoeft u niet aan te bellen, wij openen de deur dan elektronisch of handmatig.

Neem een schoon groot strandlaken mee voor op de behandelbank.

Ga in ons pand zo min mogelijk naar het toilet.

Kom niet wanneer u verkouden bent, keelpijn heeft, hoest of koorts heeft.

Wanneer een gezinslid Covid-19 heeft kunt u niet op uw afspraak komen, we kunnen dan uitwijken naar videobellen.

Hoest of nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, was direct uw handen.

Bij voorbaat dank, blijf gezond.

 

Heb jij (chronische) pijnklachten? Heb je al het mogelijke geprobeerd om ervan verlost te raken, maar heb je er nog steeds last van?

Heb jij één van deze klachten?
• Hielpijn (hielspoor), pijn onder de voet
• Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting
• Pijn net onder de knieschijf
• Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie)
• Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
• Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spierspanning (trigger points)
• Andere spier- en peesgerelateerde klachten
• Chronic Pelvic Pain syndroom (CPPS)Dan kan Shockwave Therapie voor jou de oplossing zijn. Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na slechts enkele behandelingen.

Voorafgaand doen we een fysiotherapeutisch onderzoek met een aanvullend echografisch onderzoek.

Echografie biedt de mogelijkheid een klacht zeer nauwkeurig te beoordelen. Het maakt inzichtelijk wat de klachten veroorzaakt en wat de lokalisatie is van de oorzaak van de pijn. Echografie is pijnloos en wordt als een van de meest veilige methoden gezien om beelden te maken van het menselijk lichaam.

Daarmee ondersteunt echografie het juiste effect van Shockwave Therapie. Een Shockwave behandeling is het meest effectief als deze op de juiste plaats en met de juiste intensiteit wordt toegepast.

MASTERPULS ultra 017Shockwave Therapie is een wetenschappelijk bewezen behandelmethode, speciaal bedoeld voor behandeling van chronische spier- en peesaandoeningen.
In het verleden werd deze behandeling nog toegepast door orthopaeden, maar door onder andere ontwikkelingen in de techniek heeft er een verschuiving plaatsgevonden naar de fysiotherapiepraktijk.

Langdurige blessures die hardnekkig zijn kunnen met behulp van Shockwave Therapie effectief behandeld worden.
Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat ShockwaveTherapie zinvol kan zijn, wordt de pijnzone behandeld met korte shockwave impulsen. Eerst wordt er gel op het behandelgebied aangebracht. Daarna wordt de behandelkop op de huid geplaatst en worden de shockwaves toegediend met kleine ronddraaiende bewegingen, tijdens de behandeling hoor je een tikkend geluid.De behandeling zelf kan kortdurend gevoelig zijn.

Vergoeding
De behandeling valt onder uw fysiotherapie vergoeding in onze praktijk. U heeft daar dus geen extra kosten aan. Dit geldt overigens ook voor het aanvullende echografisch onderzoek.
Binnen en relatief klein aantal behandelingen worden u klachten aanzienlijk minder, bewegen wordt weer makkelijker en veel minder pijnlijk.
Tegelijkertijd blijven we opmerkzaam voor de oorzaak van uw klachten en bekijken we samen met u hoe we het herstel kunnen bevorderen door het doen van bijvoorbeeld oefeningen of het aanpassen van beweegpatronen.

Wanneer u vragen heeft kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0612820969, whatsappen mag ook.

 

 

Hieronder vind je een overzicht van onze specialiteiten

Bij de behandelingen ondersteunen we waar nodig met reflexintegratie, een vorm van therapie en oefeningen die op een dieper niveau in het zenuwstelsel effect heeft op moeiteloosheid van bewegen bij volwassenen en kinderen. Bij kinderen (en nu blijkt ook bij volwassenen) kan dit een positief effect hebben op de totale ontwikkeling, het leervermogen, het omgaan met emoties en meer ontspanning ervaren in hun lijf.

Simone Warmenhoven
Simone is praltijkeigenaar en eigenaar van het vitaliteit Centrum Katwijk aan den Rijn. Voor haar is een droom uitgekomen; mensen helpen dichterbij zichzelf te komen in een team van bevlogen zorgverleners. Simone behandelt ook klachten van de voeten tot de kruin en daarnaast psychosomatische klachten. De specialisaties manuele therapie, cranio faciale therapie, echografie, shockwave therapie en reflexintegratie kan zij waar nodig inzetten.
Daarnaast is het mogelijk om voor stressgerelateerde klachten psychosomatische fysiotherapie en mindfulness oefeningen bij haar een afspraak te maken.
In de praktijk ziet zij vooral klachten als migraine, duizeligheid, hoofdpijn, burn out, angst en depressie.
Hierbij wordt zo nodig gebruik gemaakt van de zogenaamde visuele screening, om te bekijken of oogsamenwerking een rol speelt bij het ontstaan van de klachten.Margriet de Groot
Margriet werkt met passie en met hart en ziel in de praktijk. Ze helpt u graag u klachten te verminderen of verhelpen.
Margriet behandelt allerlei klachten aan het bewegingsapparaat, van de voeten tot aan de kruin.
De specialisaties manuele therapie, bekkenfysiotherapie, ademhalingstherapie, echografie en shockwave therapie kan zij waar nodig inzetten.
Daarnaast geeft zij ook sportmassages.
Zij ziet klachten als hielspoor, carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog, kniepeesklachten, schouderklachten, waarvoor echografie en shockwave worden ingezet.  Daarnaast behandelt zij ook nek, rugklachten, heupklachten, bekkeninstabiliteit en bekkenbodemdysfunctie bij vrouwen en mannen. Bij bekkeninstabiliteit en rugklachten kan zij de behandeling ondersteunen met echografie van de buik en de rug om in beeld te brengen of en hoe de buik- en rugspieren aanspannen.

 

Elvira Pronk
Elvira is praktijkassistente en yoga docente. Zij heeft een ondersteunende functie in de praktijk. Daarbij organiseert zij de Fysio Yoga en Fysio Yoga Kids, een vorm van oefentherapie die de behandelingen in de praktijk ondersteunen, of ingezet kunnen worden als preventie van klachten, vergoeding hiervoor is in overleg mogelijk. Als u niet onder behandeling bent in de praktijk kunt u ook voor vergoeding in aanmerking komen. U krijgt dan vooraf een intake bij een van de fysiotherapeuten. U kunt hierover navraag bij haar doen via info@vc-kr.nl.
Op deze website kunt u ook meer lezen over de Fysio Yoga en Fysio Yoga Kids.

 
Gonnie Schuit: 
Gratis kennismaking mindfulness met Gonnie Schuit op donderdag 24 september 19:30, zie de informatie op de website.
Gonnie is psychiatrisch verpleegkundige en heeft jarenlang ervaring in mindfulnesstrainingen bij de GGZ in Haarlem.

 

 

 Jan Verloop
Jan is Fysio Yoga docent, Jan verzorgd naast Elvira ook Fysio Yoga lessen, een vorm van oefentherapie die de behandelingen in de praktijk ondersteunen, of ingezet kunnen worden als preventie van klachten. Vergoeding hiervoor is mogelijk in overleg. Als u niet onder behandeling bent in de praktijk kunt u ook voor vergoeding in aanmerking komen. U krijgt dan vooraf een intake bij een van de fysiotherapeuten. U kunt hierover navraag bij Elvira Pronk doen via info@vc-kr.nl.
Op deze website kunt u ook meer lezen over de Fysio Yoga.

Wanneer je vragen hebt? Kun je mij bereiken via mail
 
 
Ik ben ook bereikbaar via sms of whatsapp via nummer
 
06 -128 209 69

Houd Facebook in de gaten voor nieuwe updates.

 

­