Kinderfysiotherapie Katwijk

Kinder_fysiotherapie

Sinds 16 februari 2023 versterkt Altia Wagemans het Vitaliteit Centrum Katwijk aan den Rijn met Kinderfysiotherapie Katwijk.

Ik ervaar er ontzettend veel plezier in om van een kind de puzzelstukjes in elkaar te passen, zodat ik kan begrijpen wat het nodig heeft om de beste versie van zichzelf te worden. Het is mijn missie om een veilige leeromgeving te creëren waarbij plezier in beweging centraal staat. Door het analyseren van kinderen vanuit het perspectief van prikkelverwerking is mijn begeleiding gericht op het meer in verbinding komen met lichaam en gevoelens. Mijn interesse in prikkelverwerking heb ik verder verdiept met een opleiding in reflexintegratie. Om mijn begeleidingsvormen te verbreden en omdat het een leuke, alternatieve spelenderwijze insteek biedt heb ik een opleiding tot kinderyoga docent gedaan.
Wanneer kan jij bij mij terecht? In elke levensfase, van baby, dreumes, peuter/kleuter, basisschool tot puber.

Zuigelingen:
Voorkeurshouding en/of afplatting van de schedel, overstrekken, onrust of overmatig huilen, moeite met buikligging of vertraging in de motorische ontwikkeling.
2-4 jaar:
Achterblijven qua motoriek, bv. niet gaan kruipen, niet gaan loslopen, veelvuldig vallen bij het lopen/rennen of houterig bewegen, langdurig op de tenen blijven lopen, angstig zijn in het bewegen of zelfstandig aan- en uitkleden.
4-12 jaar:

Moeite in de fijne motoriek bv. knutselen, tekenen of knippen, geen voorkeurshand hebben en wisselen van hand.
Schrijfproblematiek bv. niet leesbaar schrijven, moeite met de letters aanleren, letters en cijfers spiegelen en schrijfkramp.
In de grove motoriek bv. moeite in het meekomen bij de gym of angstig zijn in de speeltuin of in hoogtes, moeite met het leren fietsen of zwemmen.
In de prikkelverwerking bv. moeite hebben met concentreren in de klas, veel wiebelen en friemelen, snel boos worden of angsten hebben.

Voor al uw vragen en zorgen over uw kind kunt u bij haar terecht. Zij heeft zich gespecialiseerd in reflextherapie en sensorische integratie, behandelingen worden uit de basisverzekering vergoed, zonder aanspraak van het eigen risico. Onze praktijk heeft contracten met Zorg en Zekerheid, DSW en Caresq.

Voor andere zorgverzekeraars geldt een gedeeltelijke vergoeding, https://www.manuele-therapie-sw.nl/tarieven

Wanneer er uitdagingen zijn voor wat betreft motoriek, schrijven, lezen, leren, rekenen of emotieregulatie kunt u met uw kind bij haar terecht. Wanneer nodig kan zij contact opnemen met de school van uw kind om zaken af te stemmen. Ook wanneer er onbegrepen buikpijn en hoofdpijn zijn bij u kunt u bij haar terecht.

Zij is via whatsapp en mail bereikbaar.

06 273 486 59

altia@vc-kr.nl