Reflexintegratie

Reflexintegratie

Het komt voor dat een kind niet mee kan komen op school, concentratieproblemen heeft, of dat de motoriek niet moeiteloos is. Een kind kan dan vaker vallen of zich stoten dan wenselijk is. Verstoorde reflexen kunnen hiervan een oorzaak zijn. Primaire reflexen zijn bewegingen die een baby maakt om tot ontwikkeling te komen.

Wanneer hier haperingen in ontstaan door bijvoorbeeld stress of ziekte in de zwangerschap, een niet natuurlijke bevalling met complicaties, of overvragen op school, kan dit invloed hebben op het gedrag, de motoriek en de emotieregulatie van een kind. Dit kan zich (jaren later) manifesteren in uitdagingen op allerlei gebieden.

In onze praktijk zijn meerdere fysiotherapeuten opgeleid om kinderen en volwassenen te behandelen met deze reflexintegratie. De reflexintegratie wordt vergoed wanneer het onderdeel is van een fysiotherapeutische behandeling.

Ben je geïnteresseerd , of wil je graag weten of je kind niet geïntegreerde reflexen heeft, kun je contact met ons opnemen, via info@mt-sw.nl.

Reflexintegratie is ook goed in te zetten bij volwassenen, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Fysio Yoga kids, onder begeleiding van een fysiotherapeut en yoga docente, gespecialiseerd in reflexintegratie is een beweegprogramma opgesteld dat nauw aansluit bij de ontwikkelingsfase van de deelnemende kinderen. Spelenderwijs worden de kinderen in een kleine groep uitgedaagd tot spel en bewegen om het ontwikkelen van breinsamenwerking te stimuleren, aspecten van fysiotherapie, yoga, reflexintegratie en mindfulness vormen de peilers van Fysio Yoga Kids.

Doelen hier kunnen zijn:
Moeitelozer bewegen en leren, lekkerder in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen of prikkels makkelijker kunnen verwerken, emotioneel meer in balans voelen.

Heb je interesse dan kun je contact opnemen met Elvira Pronk, info@vc-kr.nl, zij plant dan een afspraak bij de fysiotherapeut gespecialiseerd in reflexintegratie.
Aan de hand van de intake en de hulpvraag worden de doelen gesteld. Vergoeding mogelijk in overleg.